5 tips om ransomware te herkennen
15 mei 2017
Een leven lang leren: ze maken er een potje van
24 juli 2017

“Permanente scholing om digitalisering bij te houden”

Mensen die hun kennis niet voldoende bijspijkeren komen in grote problemen door de digitalisering. Dat zegt Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad. Mensen zetten hun hun baan op het spel of maken juist geen kans op werk.

“Het tempo waarin nieuwe technieken onderdeel zijn van leven en werk is enorm. Banken worden ICT-bedrijven, in de landbouw moet je verstand hebben van hightech”, vertelde Hamer tijdens een bijeenkomst op het provinciehuis in Groningen. Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, is het belangrijk dat iedereen zijn kennis up-to-date houdt. Kennis veroudert immers razendsnel.

Permanent leren is volgens Hamer de manier om dit te bereiken. Een leven lang leren staat al jaren op de politieke agenda, maar tot op heden is het nauwelijks van de grond gekomen. Eerder gaf Hamer al aan dat het onderwijs meer de innovaties moet volgen en beter moet aansluiten bij de wereld van werkenden. “Het onderwijs zou flexibeler moeten worden aangeboden”.

Weten hoe TVOsolutions leren op de werkvloer binnen handbereik brengt? Neem contact met ons op of kijk bij onze leeroplossingen.